Vanliga frågor

Hur ofta är repetitionerna?

Vi repeterar på måndagskvällar kl 19-21.30 i Ansgarskyrkan i Lidingö Centrum. Då hinner vi med en kort fika också – Ansgarskyrkans hembakta bullar och smörgåsar vill man inte missa.

Vilken typ av kör är Lidingö Röster?

Vi är en blandad kör med basar, tenorer, sopraner och altar på drygt trettio personer.

Vilken typ av musik sjunger ni?

Lidingö Rösters repertoar består av allt från pop till de klassiska mästarna. Vår tidigare repertoar omfattade också många jazzlåtar, men för närvarande är det 1500-talskompositörer som vi prövar oss på.

Är ni en ”religiös” kör?

Nej, även om vi repeterar i kyrkan har vi inte anknytning till någon religiös organisation eller kyrka. Men det blir förstås en hel del sånger med religiös anknytning eftersom vi brukar ha julkonserter i kyrkan.

Uppträder ni?

Ja, det brukar bli minst en konsert på försommaren och en till två konserter vid jultid. De senaste åren har vi sjungit vid Bosöns Valborgsmässofirande, vi har framträtt i Svenska Kyrkan i Helsingfors,  i Arboga (Heliga Trefaldighetskyrkan samt Arboga Museum) och så har vi förstås julkonserter i Ansgarskyrkan varje år.

Måste jag ha sjungit i kör sen barnsben?

Nix. Allt du behöver för att vara en bra körmedlem är en kärlek till att sjunga och energi och passion för musik. Vi anser att dessa saker mycket viktigare än tekniska färdigheter som att kunna läsa musik eller tidigare erfarenheter. Sång är som alla andra färdigheter, ju mer du övar, desto bättre blir du.

Behöver jag kunna läsa noter?

Det är bra om du kan läsa noter, eftersom det brukar underlätta inlärningen av nya sånger, men det är absolut inget krav. Vi erbjuder ljudfiler för vårt material som gör att du kan lära dig allt på gehör.

Hur mycket kostar det att bli medlem?

Just nu har vi en medlemsavgift på 800 kr per termin. Avgiften används för att täcka hyra av replokal och arvoden.

Hur mycket behöver jag engagera mig?

Det som krävs av alla körmedlemmarna är att vi kommer till repetitionerna och lär oss musiken. Varje termin utökar vi vår repertoar så du behöver delta i alla eller de flesta av våra måndagsrepetitioner och du får förstås gärna kika på materialet på din fritid. Vi vill ju göra bra ifrån oss på våra konserter!

Hur blir man medlem?

Skicka oss ett meddelande via kontaktsidan. Berätta lite om dig själv, om du har sjungit med en kör tidigare, vilka sånger du sjungit, om du spelar några musikinstrument, etc. När vi får din e-post, kontaktar vi dig och bjuder in dig till en av våra repetitioner.

Nya noter – nya prövningar...